Patates del Bufet.


Amanida d'Estiu



Ingredients: (per a 6 persones)

PER A L'AMANIDA:
1k de patates petites, Bufet o vermelles
200g de tonyina en oli ben escorreguda
3 ous durs
1 tomàquet mitjà, vermell i madur
mitja ceba tendra petita
mig pebrot verd i un quart de vermell
24 olives d'Aragó

PER A LA VINAGRETA:
2 grans d'all
1dl (un got petit) d'oli d'oliva verge extra
0,3dl de bon vinagre de Xerès (una tercera part del got)
sal

Procediment:

Cou les patates al vapor, amb pell. Pela-les quan siguin tèbies i fes-les a daus. Reserva-les en un bol gros.
Fes el tomàquet a dauets, la ceba i el pebrot verd en juliana i el pebrot vermell a quadradets. Mescla aquestes hortalisses amb les patates.
Pela els ous, pica'ls o trosseja'ls al teu gust i afegeix-los a l'amanida,.
Esmicola la tonyina i afegeix-la a l'amanida junt amb les olives.
Per a la vinagreta, pela els alls i redueix-los a pasta al morter amb un pessic de sal.
Afegeix l'oli i el vinagre i mescla bé.
Afegeix un rajolí d'aigua a la vinagreta, rega l'amanida i mescla-la perfectament abans d'emplatar-la i servir-la.

Consideracions:

Vols evitar ensurts i mals de queixal, fes l'amanida amb olives farcides o espinyolades.

Repiula aquesta recepta
Vés a: