Amanida de Mongetes del Ganxet amb Vinagreta de Sàlvia



Ingredients: (per a 4 persones)



PER A L'AMANIDA:
500g de mongetes del Ganxet cuites
200g nets de tonyina en oli escorreguda
1 tomàquet gros madur
1 ceba tendra
16 olives d'Aragó
mesclum variat

PER A LA VINAGRETA:
sàlvia i julivert picats
1dl d'oli d'oliva (un got petit)
0,3dl de vinagre de sidra (la tercera part del got petit)
sal

Procediment:

Fes la vinagreta emulsionant tots els ingredients. Reserva-la.
Pela el tomàquet, elimina les llavors i fes-lo a dauets.
Fes la ceba tendra a rodanxes primes.
Renta el mesclum i fes una juliana. Fes un llit a la safata de servir.
Mescla en un bol les mongetes amb el tomàquet i la tonyina escorreguda de l'oli i esmicolada.
Posa-ho per sobre del mesclum i decora amb la ceba i les olives.
Rega l'amanida amb la vinagreta i serveix-la.

Consideracions:

El vinagre, si no és de sidra, que sigui un bon vinagre.
La sàlvia la pots substituir per orenga i, la tonyina, pot ser en escabetx o poden ser unes sardinetes en conserva.

Repiula aquesta recepta
Vés a: