Amanida de Pollastre



Ingredients: (per a 4 persones)



PER A L'AMANIDA:
2 pits de pollastre
1 enciam petit fulla de roure
1 pastanaga, 1 tros d'api, 1 xiribia i 1 nap petit per coure el pollastre

PER A LA VINAGRETA:
1 ceba tendra petita
1 tomàquet madur
1 culleradeta de mostassa antiga
0,5dl d'oli d'oliva verge extra (mig got petit)
0,2dl de vinagre de Xerès (la quarta part del got petit)
sal i pebre negre mòlt

Procediment:

Cou els pits de pollastre amb les verdures en aigua amb sal 45min. Escorre'ls i deixa'ls refredar. Neteja'ls de pell i os.
Talla l'enciam a la juliana prima.
Fes el pollastre a dauets.
Per a la vinagreta, pela el tomàquet i la ceba. Fes-los a dauets molt petits.
Emulsiona l'oli, la mostassa, el vinagre, la sal i el pebre. Mescla la salsa amb les hortalisses anteriors.
Fes un llit d'enciam, distribueix el pollastre per sobre, rega l'amanida amb la vinagreta i serveix-la.

Consideracions:

Altres maneres de fer aquesta amanida aprofitant recursos:
Amb pollastre al ast i una mica del suc per a l'amaniment.
Amb pollastre filetejat, passat per la planxa i fet a dauets.
Afegint alguna fruita com taronja, poma, pinya o alvocat per a refrescar l'amanida.
Obtindràs una amanida ben diferent preparant una salsa a base de maionesa, iogurt cremós, curry, sal i pebre.
Si t'interessa emportar-te l'amanida a la carmanyola, inclou un grapat d'arròs integral o blanc i tindràs un plat principal.

Repiula aquesta recepta
Vés a: