L'amanida emplatada llesta per a ser degustada.


Amanida Tèbia de Formatge de Cabra amb Fruita Seca i Vinagreta de Mel



Ingredients: (per a 4 persones)



PER A L'AMANIDA:
4 medallons de formatge de cabra
4 llesques de pa torrat, a mida del formatge
1 escarola blanca, tendra i petita
1 poma golden grossa
25g de nous
16 panses de Màlaga

PER A LA VINAGRETA:
2 cullerades de mel fosca (bruc o castanyer)
1dl d'oli d'oliva verge extra (un got petit)
0,3dl de bon vinagre (la tercera part del got petit)
sal i pebre negre mòlt

Procediment:

Remulla les panses en aigua tèbia durant 1h. Escorre-les.
Emulsiona els ingredients de la vinagreta.
Renta l'escarola, fes-la a la juliana i distribueix-la en 4 plats.
Pela la poma, lamina-la molt prima i distribueix-la per sobre de l'escarola.
Esquitxa l'amanida amb les nous i les panses. Rega-la amb la vinagreta.
Posa el formatge a sobre de les torrades i gratina'l ràpidament.
Presenta-la amb la llesca gratinada al centre.

Consideracions:

Tria les fruites seques al teu gust: festucs, pinyons torradets, ametlletes fregides, etc.
I si no vols fruita seca ... fes la vinagreta amb fruites vermelles.

Repiula aquesta recepta
Vés a: