Amanida Tèbia de Verdures amb Salsa de Cacauet



Ingredients: (per a 4 persones)



PER A L'AMANIDA:
100g de col llombarda en juliana gruixuda
100g de mongeta tendra del jonc (rodona)
1 pastanaga pelada a rodanxes
100g de ramells petits de coliflor
100g de carbassó a bastonets
mig cogombre pelat, partit per la meitat, sense llavors i a rodanxes primes

per a la salsa:
1dl d'oli de gira-sol (got petit)
100g de cacauets torrats i pelats
2 grans d'all matxucats al morter
4 escalunyes picades
100g de surimi picat molt menut
1 cullerada de sucre de coco
1 cullerada de salsa de soja
el suc filtrat d'1 llima
mig litre d'aigua
2 bitxos i sal

Procediment:

Tritura els cacauets fins a reduir-los a pols.
Sofregeix l'escalunya, l'all i el surimi amb 1 pessic de sal en l'oli durant 1min.
Afegeix-li el bitxo, la salsa de soja, el sucre i l'aigua. Deixa que arrenqui el bull.
Incorpora la pols de cacauet. Deixa coure la salsa de 8 a 10min, o fins que s'espesseixi.
Afegeix el suc de llima i una mica més d'aigua, si cal. Reserva-la.
Salta ràpidament la col, la coliflor, la pastanaga i les mongetes al wok amb l'oli d'oliva.
Disposa les verdures als plats. Rega-les amb la salsa.
Decora-les amb el cogombre al voltant i a taula.

Consideracions:

La salsa es conserva bé a la nevera durant 1 setmana.

Repiula aquesta recepta
Vés a: