Costellam de Porc amb Salsa Barbacoa Casolana



Ingredients: (per a 4 persones)



1 costellam de porc amb 8 costelles, en un tros
1dl d'oli d'oliva
1 ceba mitjana dolça a dauets menuts
2 grans d'all pelats i laminats
2dl de bona salsa de tomàquet fregit (un got gros)
0,5dl de bon vinagre de Xerès (mig got petit)
15g de sucre de coco
0,3dl de salsa Perrins
0,3dl de salsa de soja
un toc de pebre negre molinat tot just
1 cullerada de postres de pebre de la vera (trieu si el voleu dolç o picant)
un rajolí de rom

Procediment:

Enrosseix el costellam en l'oli per la part externa a foc moderat. Reserva'l.
Daura suaument els alls al mateix oli durant 3min.
Incorpora la ceba i enrosseix-la suaument 8min.
Mescla perfectament els ingredients restants de la salsa.
Incorpora-la al sofregit i fes-la bullir 1min.
Escalfa el forn (amb calor superior i inferior) a 160°
Remena la salsa, para el foc i reincorpora el costellamr en la mateixa posició en que l'has rostit.
Tapa la cassola, enforna-la i cou el costellam 3h.
Deixa'l refredar i tomba'l.
Al moment de servir-lo, escalfa'l 30 minuts ben banyat amb la salsa.

Consideracions:

Amb aletes de pollastre també et quedarà deliciós!

Repiula aquesta recepta
Vés a: