Bacallà Ajoarriero



Ingredients:



4 cues primes remullades de bacallà (sense espines)
una ceba dolça i un pebrot verd (tot en juliana prima)
4 grans d'all (pelats, sense el cor i laminats)
3 tomacons de penjar ratllats
2 bitxos
una cullerada de polpa de pebrot sec o nyora
mig got petit d’oli d’oliva verge extra
oli de gira-sol



Procediment:



Deixa el bacallà a l'escorredora 15 minuts per a eliminar l'aigua que pugui tenir.
Posa'l en un cassó antiadherent, tot just cobert d'oli de gira-sol.
Confita'l a 90 graus durant 15 minuts. Deixa'l refredar totalment dins l'oli.
Entretant, sofregeix junts en l'oli d'oliva all, ceba i pebrot fins que siguin ben tous.
Afegeix la polpa de pebrot sec al sofregit. Fes-li una volta.
Tira el tomàquet i deixa evaporar l'aigua i assecar el sofregit.
Incorpora el bacallà al sofregit (amb la pell). Remena'l i esmicola'l amb la pala de fusta.
Enretira'l del foc, deixa'l refredar i conserva'l a la nevera.



Consideracions:



Aquest bacallà resulta deliciós per a omplir uns pebrots del piquillo, farcir unes crestes omuntar uns canapès. Deixa volar la imaginació.
També el pots reconvertir en plat principal ben guarnit amb unes patates confitades i o amb ous durs.
»Saps com remullar el bacallà



Repiula aquesta recepta


Vés a: