Hummus de Pèsol Negre del Berguedà



Ingredients:



500g de pèsol negre cuit
1 cullerada sopera ben plena de tahina (pasta de sèsam)
la pell ratllada de mitja llima
1 gra d'all
1dl (got petit) d'oli d'oliva verge extra
un iogurt grec natural
pebre vermell dolç de la Vera
uns cristalls de sal de Maldon

Procediment:

Pela l'all i elimina el cor. Confita'l suaument durant 10min en l'oli. Deixa'l refredar.
Posa els cigrons, l'oli, l'all i la tahina a la batedora. Redueix-ho a crema fina.
Incorpora-li la ratlladura de llima i el iogurt. Mescla'l amb una pala de fusta. Deixa'l reposar 1h a la nevera.
Emplata'l i amaneix-lo amb oli d'oliva verge extra, pebre vermell i cristalls de Maldon.

Consideracions:

Un guarniment ideal i fresc poden ser uns bastonets de pastanaga.
El pebre vermell pot ser picant o mescla de dolç i picant, però resulta molt interessant si és fumat.
Pots aplicar la mateixa recepta a les faves (pelades), els cigrons, les llenties, les mongetes o els Pèsols frescos.
Converteix-lo en guarniment. L'hummus acompanya perfectament carns i peixos a la planxa.

Repiula aquesta recepta
Vés a: