750g de pèsols del Maresme destavellats
150g de múrgoles
250g de carn de la caldera cuita, a daus (llengua, galta i morro)
50g de farina d'ammetlla Marcona crua
1 gra d'all
1dl d'oli d'oliva verge extra (un got petit)
Sal i pebre negre mòlt
aigua
Pela l'all, elimina el cor, lamina'l i matxuca'l al morter amb un pessic de sal.
Neteja les múrgoles amb suavitat sota un fil d'aigua fresca. Escorre-les perfectament.
Escalfa l'oli en una cassola de 22cm i sofregeix-les durant 10 minuts amb un toc de sal, a foc suau.
Incorpora l'ametlla i l'all. Fes un tomb a tot plegat.
Afegeix els pèsols i remena'ls per a integrar-los bé.
Afegeix l'aigua que calgui per a cobrir-los tot just i deixa'ls coure 20 minuts a foc manso.
Afegeix la carn de la caldera i deixa que cogui tot plegat 10 minuts més.
Recorda que la múrgola, si no és ben cuita, pot tenir un punt de toxicitat.
Si compres els pèsols amb tavella, la proporció aproximada que n'obtindràs és d'un quart de quilo de pèsol net per cada kilo de pèsol amb tavella.