Cassola de fideus amb costella i salsitxes.


Fideus a la Cassola amb Coll de Xai



Ingredients: (per a 4 persones)



PER ALS FIDEUS:
250g de fideus del número 2
750g de coll de xai trossejat a dauets
mig pebrot vermell
mitja ceba dolça
2 cullerades soperes de bona salsa de tomàquet, casolana o de bona qualitat
pebre vermell dolç
1dl d'oli d'oliva verge extra (un got petit)
aigua

PER A LA PICADA:
3 grans d'all
15 ametlles torrades
comí mòlt i sal

Procediment:

Fes la picada amb els grans d'all, les ametlles, el comí i la sal. Deixata-la amb un rajolí d'aigua i reserva-la.
Fes la ceba i el pebrot en juliana prima, per separat.
Daura el coll de xai en l'oli. Passa'l a un cassó amb aigua i cou-lo 1h o fins que sigui tendre.
Reserva la carn i el brou de cocció per separat.
Sofregeix la ceba en l'oli fins que sigui tova i daurada.
Incorpora el pebrot i deixa que es confiti.
Afegeix el pebre vermell, fes-li un tomb ràpid i tot seguit el tomàquet.
Incorpora els fideus a la cassola, la carn, la picada i el brou de cocció.
Deixa-ho coure a foc mig fins que els fideus siguin cuits. Rectifica'ls de sal i afegeix més brou si cal.
Apaga el foc, deixa'ls reposar 5 minuts i serveix-los.

Consideracions:

Si no sou d'escurar, feu-los només amb salsitxa.
Un plat complet per a l'hora del dinar, ideal per a la carmanyola!!!
A la foto superior, la cassola clàssica amb salsitxes i costella.

Repiula aquesta recepta
Vés a: