Sardines al Forn



Ingredients: (per a 4 persones)



12 sardines ben grosses
1dl (got petit) d'oli d'oliva verge extra
0,5dl (mig got petit) de vi ranci
3 grans d'all picats menuts
25g de pinyons
25g de molla de pa ratllat
25g de formatge parmesà ratllat
mitja llima o llimona
pebre vermell dolç, julivert fresc picat, sal i pebre negre mòlt

Procediment:

Neteja les sardines d'escates, cap i tripa.
Elimina l'espina central, divideix-les en dos filets, renta-les molt bé i eixuga-les perfectament.
Salpebra-les.
Aboca l'oli en una safata fonda de forn. Posa les sardines de costat, evitant que muntin unes sobre altres.
Rega-les amb el vi i el suc de llima filtrat i mesclat amb el pebre vermell.
Empolvora-les amb l'all i el julivert.
Esquitxa-les amb els pinyons.
Cobreix-les amb el pa i el formatge mesclats.
Forneja-les a 170° durant 15 a 20 minuts, fins que siguin rosses.
Rega-les de tant en tant amb el suc de cocció.

Consideracions:

La sardina ha de ser molt grossa, molt ferma i molt platejada. Si no, no la compris.
Unes llavors de matafaluga o una mica d'orenga mesclat amb la salsa aportaràn un gust molt especial i refrescant a les sardines.

Repiula aquesta recepta
Vés a: